Vacature: sportieve jeugdwerker voor MIKS in Laken - M/V - 70% - GESCO

Miks zoekt een jeugdwerker. En ja, die mag energiek en sportief zijn! Want we zoeken een jeugdwerker die sportieve activiteiten opzet voor jongeren. Iemand die feeling heeft met de jeugd van tegenwoordig in het erg diverse Brussel van vandaag. Heb je hier al ervaring in: top. Geen ervaring, maar enthousiast, leergierig en het type handen-uit-de mouwen? Ook goed.

Wat doet Miks?
Miks is een deelwerking van D’BROEJ (De Brusselse Organisatie voor de Emancipatie van Jongeren). In de Bockstaelwijk in Laken organiseren we activiteiten voor en met kinderen en jongeren van 6 tot  25 jaar die in maatschappelijk kwetsbare situaties opgroeien. Miks wil een plek zijn waar de kinderen en jongeren zich altijd welkom voelen en waar ze terecht kunnen om hun talenten verder te ontwikkelen of nieuwe dingen te ontdekken. Miks gaat voor good vibes.

Wat mag je allemaal doen bij Miks?
- De groepen waar jij mee aan de slag gaat zijn tieners en jongeren. Die ga je soms ook zoeken waar ze uithangen: op straat, pleintjes of andere hangplekken. Je activiteit is aangepast aan hun leeftijd, maar ook aan hun maatschappelijk profiel. De meeste kinderen en jongeren van Miks leven in kwetsbare situaties. Kansarmoede, discriminatie en/of moeilijke thuissituaties zijn hen niet vreemd.

- Je staat er niet alleen voor. Het enthousiaste team van Miks is er om je te helpen waar nodig. En bij Miks werken we veel samen met andere partners, vrijwilligers, scholen enzovoort. Als je Brussel en de organisaties die er actief zijn kent, helpt dat dus zeker om je sportieve ateliers uit te werken.

- Die ateliers hebben, - samen met de andere pedagogische tools van Miks - op lange termijn als doel om tieners en jongeren zelfzekerder te maken. We omkaderen hen bij hun emancipatie. En zorgen er samen met hen voor dat ze zich beter in hun vel voelen. Die doelen heb je altijd voor ogen bij de begeleiding van een activiteit.

- Uiteraard hou je je aan afspraken: je komt op tijd, neemt deel aan vergaderingen van het team, respecteert je budget, plant dingen vooruit en voert die dan ook uit.

- Onze activiteiten zijn ook vaak ‘s avonds of in het weekend. Ook dan kunnen we op je rekenen. En als iemand van de collega’s ziek is val je in. Je bent flexibel, quoi.

Arbeidsvoorwaarden
• Bediendecontract voor 70% (CAO’s van PC 329.01 zijn van toepassing), onbepaalde duur.
• In aanmerking komen voor het GESCO-statuut (maximum hoger middelbaar onderwijs en minimaal 6 maanden ingeschreven bij Actiris) en wonen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ben je niet zeker of je in aanmerking komt? We zoeken het samen met je uit.
• Volledige terugbetaling woon/werkverplaatsing en vergoeding voor telefoon.
• Bijscholing en vorming in functie van de kwaliteit van het werk.

Interesse?
Bezorg ons voor 7 maart je cv en motivatiebrief via flo.mennes[at]dbroej.be.
Heb je toch nog vragen, neem dan contact op met Flo via mail of telefoon: 02/427 91 71