Avatar Sport

Avatar Sport is een onderdeel van jeugdhuis D'Broej Centrum West in Molenbeek.

Het domein van Avatar is gelegen rond de Demervallei, tussen Aarschot en Diest, verscholen in een rustige omgeving.  Avontuurlijke buitensporten met reflectie voor kids en jongeren staan centraal. Kortom, we doen er aan sportief ervaringsleren in de natuur. Avatar heeft respect voor elk individu en voor de natuurlijke omgeving.
We beschikken over een ecologische kampeerplaats met weinig tot geen comfort. Back to basics ! Elektriciteit wordt opgewekt door zonneënergie, we promoten het gebruik van de fiets en openbaar vervoer, voeding kweken we zelf of kopen we bij de lokale handelaars, slapen kan in een tent of kleine caravan.

Avatarsport biedt de mogelijkheid aan groepen om in een natuurlijke omgeving, avontuurlijke en uitdagende buitensporten te beoefenen. De omgeving faciliteert het ervaringsleren en haalt jongeren uit hun comfortzone. We werken rond de 4 natuurelementen en trachten rond elk element leuke activiteiten aan te bieden. We kiezen er bewust voor om te werken met kleine groepen (10-12p).

Meer info: avatarsport.org en avatarsport on facebook en op instagram