wmkj for dummies


Welkom in de wondere wereld van de WMKJ-sector. Als je dit boekje in handen hebt ben je wellicht aan de slag in een WMKJ (Werking Met Kansarme Jongeren), sinds kort of reeds lang (*). In het ene geval moet je nog van alles ontdekken, in het andere kan je al over heel wat zaken meespreken. Maar voor iedereen heeft dit boek dezelfde ambitie: een inspiratiebron zijn.

Je zal zien dat er heel wat uitleg wordt gegeven over jeugdwerk met maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren: van informatie die je eigen maatschappijanalyse kan stimuleren tot praktische tips die je dagelijks kan gebruiken. Sommige dingen zullen meteen herkenbaar zijn, andere komen misschien vreemd over. Het ene zal bruikbaar zijn, iets anders is misschien niet echt aan jou besteed.

In elk geval, gebruik het waarvoor het gemaakt is: als inspiratiebron. Je vindt hier geen kant en klare oplossingen of spelnamiddagen. Het is ook niet de bedoeling je een tot in het detail uitgewerkte WMKJ- handleiding voor te schotelen, maar na het lezen zou je wel aan de slag moeten kunnen en vooral ook willen gaan.http://issuu.com/dbroej/docs/wmkj_for_dummies_basisboek/0