aan de slag als vrijwilliger

Momenteel zijn er 300 vrijwilligers aan de slag in de jeugdhuizen van D’Broej. Geen jeugdwerk zonder vrijwilligers!

Vrijwilligers kunnen aan het werk als hulpanimator, anderen geven een dansstage of voetbalatelier, helpen bij het voorbereiden van een kamp, geven bijlessen aan kinderen, zetten lokalen en materiaal klaar voor activiteiten, koken, kuisen, fietsen herstellen, geven karateles, maken website of video’s,… het is teveel om op te noemen.

Iedereen die actief wil zijn in de jeugdhuizen van D’Broej, met de jongeren uit de wijken van Brussel: die kan zijn gading vinden als vrijwilliger van D’Broej.

D’Broej voorziet omkadering voor iedere vrijwiliger, alsook een contract, eventueel een aangepaste opleiding of vorming, soms een vergoeding. D’Broej organiseert ieder jaar een monitorenopleiding, we voorzien individuele coaching  en evaluatie van de vrijwilligers, we werken volgens een competentie-tool.

Voor de jeugdhuizen van D’Broej zijn vrijwilligers van groot belang: ze zorgen ervoor dat we meer jongeren kunnen helpen, ze bieden meer groeikansen aan het jeugdhuis en de kinderen, kunnen zelf dingen bijleren, maken deel uit van een grote organisatie.
 

Wil jij ook vrijwilliger zijn ?

Contacteer rechtstreeks één van de jeugdhuizen.