Minuut Quartier - december 2014

Maak een grappig, spannend, ontroerend of schokkend filmpje van maximum twee minuten met als thema HELDEN en maak kans op de Minuut Quartier Troffee!

Mini held? Super held? Anti held? Wijk held? Nationale held? Oude held? Jonge held? De held van de dag? De held van de straat?  De held van de planeet? Ik een held? Jij een held? Zijn wij helden? Mijn grote held? Help ik ben een held! Held gezocht!

Laat je fantasie de vrije loop en dien jullie filmpjes in voor 24 november. Op vrijdag 19 december, 17u nodigen we je uit om de filmpjes te bekijken op groot scherm in de KVS tijdens de openingsavond van het Filmfestival System-D. Een professionele jury, prijzen, ontmoetingen, applaus, … maken van deze festival avond een onvergetelijke gebeurtenis.

De spelregels

 • Het thema van je filmpje is HELDEN.
 • Reportage, fictiefilm, animatiefilm, een  interview, een trailer, een reclamefilmpje, ... ? Alles mag zolang je filmpje niet langer dan 2 minuten duurt.
 • Filmpjes moeten in zo hoog mogelijke resolutie worden ingeleverd. Liefst .mp4 of .mov en met een liggend beeldformaat zoals 16:9 of 4:3
 • Filmpjes zijn zonder taal of tweetalig Nederlands en Frans.
 • Gebruik alleen rechtenvrije muziek
 • Iedere groep kan maximaal 3 filmpjes indienen. Minstens één van de filmpjes zal vertoond worden op de festivalavond en als dit mogelijk is tonen we ze alledrie.
 • Alle groepen jongeren en kinderen uit het Brusselse zijn welkom
 • Schrijf je in voor 31 oktober 2014.
 • De deadline voor het indienen van de filmpjes is 24 november. Mail de filmpjes via WeTransfer door naar multimedia(at)dbroej.be
 • Er is een competitie voor kinderen (6-12) en eentje voor jongeren (+12). De winnaar neemt de wisseltrofee mee naar huis voor één jaar.
 • De deelnemende filmpjes zullen op het internet geplaatst worden, gelieve dit zo aan je jongeren te communiceren.
 • Enkel aanwezige groepen kunnen een prijs winnen.
 • De film is zoveel mogelijk door de jongeren zelf gemaakt. – Onze jury vindt dit zeer belangrijk!

Hoe pak je dit aan?
Op zoek naar inspirerend voorbeelden of tips? Houd dan onze facebookpagina Minuut Quartier in het oog!

Vragen of graag meer info? Mail naar multimedia(at)dbroej.be of bel 02 412 06 50.

Alvast enkele voorbeelden die kunnen inspireren: Vincent Kompany bedankt meester Joos, The Incredibles

Festival System-D
System_D is het festival voor jong opkomend talent. Het neemt ons mee op ontdekkingstocht door Brussel, doorheen de lens van haar jongeren. Het kiest bewust voor een eclectisch en rauw aanbod zonder vormelijke voorwaarden. Een ongecensureerd festival boordevol fictie, videoclips en documentaire. Website System_D

Minuut Quartier is een categorie binnen het filmfestival System-D speciaal voor Brusselse kinder- en jongerenverenigingen. De regels zijn wat strikter maar je bent zeker dat minstens één van je kortfilmpjes het grote scherm haalt. Inschrijven voor Minuut Quartier doe je voor 31 oktober, maar je mag je filmpje insturen tot en met 24 november. Zo heb je wat meer tijd en vooral een herfstvakantie extra om met je groep filmpjes te maken.

Heb je films gemaakt met je jongeren die niet passen in het strakke concept van Minuut Quartier? Waag je kans en schrijf de film in voor de open categorie binnen System_D!

Minuut Quartier is een project van

in samenwerking met de Pianofabriek, KVS, Zintv, Macadamtv & Beam/JES