D’Broej-er van de week: vrijwilligster Najat

Naam:  Najat
Leeftijd: 45 jaar
Functie: Mama en vrijwilligster
Jeugdhuis: Centrum West
Gemeente: Molenbeek
Favoriet lied van het moment: Rachid Nadori – Dayam Chiki Dayam Nah

* Foto: een project dat Najat heeft gecoördineerd op Centrum West: samen met andere moeders werden 250 maaltijden bereid en onder daklozen verdeeld.

Waarom ik in het jeugdhuis kom
Ik bracht mijn kinderen naar hier sinds ze 5 jaar oud waren. Dat is al bijna 20 jaar geleden. Wat ik in dit jeugdhuis leuk vind is de manier waarop ze jongeren begeleiden en volgen. Er worden hier tal van activiteiten aangeboden. Zo kan je hier theateractiviteiten volgen, activiteiten in het Nederlands enz. Enkele jaren geleden zijn ze ook met een groep voor de mama’s gestart. Sinds dan worden er ook voor ons activiteiten georganiseerd. Ik ben hier vrijwillig omdat ik de jongeren graag help. Ik ben een voorstander van solidariteit.

Mooiste moment
Centrum West had eens een gezinsdag in Bellewaerde georganiseerd. We mochten ernaartoe gaan met onze kinderen en mannen. Dat was echt leuk.

Foute clichés over mijn wijk
Men zegt vaak dat er in Molenbeek veel krapuul en terroristen zijn. Je moet niet alles geloven wat er op TV gezegd wordt. Er zijn veel positieve kanten in Molenbeek zoals de wijkfeestjes, de circusactiviteiten, de jeugdhuizen… Wat ik ook onterecht vind, is dat sommige inwoners Molenbeek als excuus gebruiken om hun kinderen op straat te laten rondhangen. Het is niet omdat men uit Molenbeek komt, dat men een kind niet kan opvoeden.

Place to be
Ik hou van Molenbeek in het algemeen omwille van de faciliteiten. Alles is dichtbij. Ik hou van de vrijgevigheid van deze gemeente en alles wat er wordt gedaan voor de jongeren. Maar ik denk dat de beste plek Centrum West is.

Ik ga graag eten bij…
Een pizzeria in de buurt van Karreveld. Deze bevindt zich dicht bij de Colruyt, een beetje hoger. Ik kan niet op de naam komen.

Mijn held
Frank en Jawad van Centrum West! Ze hebben mij veel met mijn kinderen geholpen. Het zijn twee animatoren waarvan ik hou.