D'Broej-ard van de week: Pieter

Pieter is jeugdwerker, woont in Molenbeek en werkt bij MIKS in Laken. Hij organiseert voetbalateliers met 6,7 en 8 jarigen. Daarnaast is hij jeugdwerker van jongeren tussen 12 tot ongeveer 20 jaar oud. Hij luistert graag naar Childish Gambino - This Is America (Official Video).

 

"Ik zou graag willen dat JH MIKS 5 keer zo groot is en dat we hier genoeg ruimte hebben om alles te doen wat we willen doen."

                   OVER DE D'BROEJ-ARD

Start bij   D'Broej? Ik heb MIKS leren kennen via een kennis die hier al werkte. Op dat moment was er iemand langdurig ziek en zochten ze dringend vervanging. Dan ben ik ingesprongen met een contract van 3 maanden. Nadien toen mijn collega terugkwam van ziekteverlof, kwam er een plekje vrij om voor dit jeugdhuis te werken. 4,5 jaar later zit ik hier nog en ik vind het nog altijd even leuk!
Leukste moment van de  dag? Als de kinderen en jongeren toekomen zie je om de 2 minuten een blij gezicht. Dat is echt tof.
Welk dier zou je willen zijn? Ik zou graag willen vliegen. Het lijkt me wel tof om een vogel te zijn, omdat het vliegen een onbekend gevoel met zich meebrengt. Ik bedoel, ik kan zwemmen, stappen enz.,  maar vliegen kan ik niet :p 
Wat staat er nog op jouw bucket list? Ik zou graag héél veel willen reizen. Wat ik ook graag wil doen is met de kajak op avontuur gaan.

               OVER DE WIJK

Wat zou je veranderen of behouden in Laken?  In Laken heb je verschillende wijken met elk zijn eigen atmosfeer. Je hebt heel rustige en familiale wijken waar iedereen elkaar kent. Dat is wel heel tof.

 Voor mij mag er meer groen komen in Laken. Zeker om in te spelen. Je hebt hier veel parken, maar dan mag je bijvoorbeeld niet op het gras spelen.
Je bent geen echte Lakenaar als je nooit...

Als je nooit bij “Le Grec” bent geweest. De beste snack van Laken Snack Friterie Greco. Ze hebben daar zelfgemaakte frieten.

Aangenaamste plek in de wijk? Ik kom graag op het Bockstaelplein. Als je daar passeert kom je altijd iemand tegen die je kent: een kind, een ouder, een jongere…