Fanfakids in Togo en Benin

12 percussionisten van de Fanfakids zijn op dit moment op uitwisselingsreis naar Benin en Togo. Drie weken lang spelen ze, repeteren ze en treden ze samen op met lokale jonge muzikanten. Wat een gigantisch ervaring wordt dat voor deze 12 Brusselse gasten. Hun beats, vibes én hun wereldwijsheid worden er ongetwijfeld alleen maar straffer op.
 

Ze zijn overigens niet met lege handen toegekomen. Centrum West - de thuishaven van de Fanfakids, schenkt deze prauw aan het dorp waar ze verblijven in Benin: Houndjou-Houndji. Ze zetten hiervoor een inzamelactie op.

De eerste impressies uit West-Afrika zijn alvast veelbelovend. Elkaar beter leren kennen gaat uitstekend via sport, ritmes en dans. De intense vriendschap van de Fanfakids is ontwapenend en ze voelen zich goed - ook op 4500 km van thuis. En er is uiteraard de waouw ervaring en de verwondering over het leven in West-Afrika. Volg hun avonturen op facebook.

Hartelijk dank aan de organisatoren die hen uitnodigden om op te treden op hun evenementen, de growfunders, de Stad Brussel, de gemeente Molenbeek het Koningin Mathilde Fonds van de Koning Boudewijnstichting en de VGC.