Filmfestival Minuut Quartier - Onderweg - En route

Het filmfestival Minuut Quartier is het jaarlijkse rendez-vous van jonge Brusselse cineasten. Dit jaar daagt D'Broej jullie uit om creatieve, interessante, verrassende en/of ontroerende filmpjes te maken van maximum 2 minuten, rond het thema ‘Onderweg’.

Onderweg? Waar kom je vandaan? En waar ga je naar toe? En wat kom je tegen? En raak je er?.... Onderweg naar school? Naar vrede? Onderweg naar huis? Naar de dansles? Naar Marokko? Naar een beter leven? ...

Laat zien hoe creatief jullie dit prikkelende thema kunnen invullen en trek er op uit met jullie jeugdhuis of groep kinderen en jongeren. Laat ons voor 31 oktober weten dat je graag meedoet en vergeet vooral niet jullie filmpjes in te dienen voor 25 november!

Op vrijdag 16 december nodigen we je om 17u uit om de filmpjes te bekijken op groot scherm in de KVS. tijdens de openingsavond van het Filmfestival System-D. Een professionele jury, prijzen, ontmoetingen, applaus, … maken van deze festival avond een onvergetelijke gebeurtenis.

De spelregels
• Het thema van je filmpje is 'Onderweg'.
• Creatief omspringen met het thema mag
• Je filmpje duurt niet langer dan 2 minuten.
• Filmpjes moeten in zo hoog mogelijke resolutie worden ingeleverd. Liefst .mp4 of .mov en met een liggend beeldformaat zoals 16:9 of 4:3
• Filmpjes zijn zonder taal of tweetalig Nederlands en Frans.
• Gebruik alleen niet-commerciële muziek
• Iedere groep kan maximaal 3 filmpjes indienen
• Alle groepen jongeren en kinderen uit het Brusselse zijn welkom
• Schrijf je groep in voor 31 oktober 2016.
• De deadline voor het indienen van de filmpjes is 25 november. Mail de filmpjes via WeTransfer door naar multimedia@dbroej.be
• Er is een competitie voor kinderen (6-12) en eentje voor jongeren (+12). De winnaar neemt de wisseltrofee mee naar huis voor één jaar.
• De deelnemende filmpjes zullen op het internet geplaatst worden, gelieve dit zo aan je jongeren te communiceren.
• Enkel aanwezige groepen kunnen een prijs winnen.
• De film is zoveel mogelijk door de jongeren zelf gemaakt. – Onze jury vindt dit zeer belangrijk!

Hoe pak je dit aan?
Op zoek naar inspirerende voorbeelden of tips? Houd ons facebook evenement in het oog!

Vragen of graag meer info?
Mail naar multimedia@dbroej.be of bel 02/427 91 71

Minuut Quartier is een project van D'BROEJ vzw, dit jaar wordt het georganiseerd door jeugdhuis Miks in Laken. Minuut Quartier is dit jaar voor de derde keer te gast op het Filmfestival System_D een initiatief van Pianofabriek CityLab in samenwerking met de KVS en d'broej.

Filmfestival System-D​

Filmfestival System_D is het festival voor jong opkomend talent. Het neemt ons mee op ontdekkingstocht door Brussel, doorheen de lens van haar jongeren. Het kiest bewust voor een eclectisch en rauw aanbod zonder vormelijke voorwaarden. Een ongecensureerd festival boordevol fictie, videoclips en documentaire.

Minuut Quartier is dit jaar opnieuw een categorie binnen het filmfestival System-D speciaal voor Brusselse kinder- en jongerenverenigingen. De regels zijn wat strikter maar je bent zeker dat minstens één van je kortfilmpjes het grote scherm haalt. Inschrijven voor Minuut Quartier doe je voor 31 oktober, maar je mag je filmpje insturen tot en met 25 november. Zo heb je wat meer tijd en vooral een herfstvakantie extra om met je groep filmpjes te maken.

Heb je films gemaakt met je jongeren die niet passen in het strakke concept van Minuut Quartier? Waag je kans en schrijf de film in voor de open categorie binnen System_D! Deadline 31 oktober!

Benieuwd naar de inzendingen van vorige edities?

Editie 2015 'Het leven zoals het is ... BXL'

Editie 2014 'Helden' - jongeren +12

Editie 2014 'Helden'- kinderen -12