Ratatouille in het Noordstation

Vijfentwintig jongens en meisjes van Ratatouille in Schaarbeek zetten deze winter een voedselbedeling voor daklozen op. De jongeren trokken naar het Noordstation met hun zelfbereide kost. Op het menu: broodjes, soep en - uiteraard - ratatouille.

De voedselbedeling verliep in samenwerking met de organisatie ESG, die wekelijks 250 maaltijden uitdeelt aan daklozen, thuislozen of mensen die in precaire omstandigheden leven. Maar het idee en de uitvoering ervan was 100% in handen van de jongeren van Ratatouille. Solidariteit loopt immers als rode draad door Ratatouille.

Tijdens de voedselbedeling waren de jongeren erg onder de indruk van het aantal mensen dat aanschuift voor een bord eten in de Brusselse stations. Zo erg onder de indruk zelfs, dat ze dit soort hulpacties graag vaker zouden opzetten.

En er staan nog andere solidaire plannen op de kalender van Ratatouille. Onder de noemer Schaarbeek Solidair vallen ook debatten rond armoede en prostitutie, een kledinginzamelactie voor daklozen en een wijkwandeling. Ook tijdens hun uitwisselingsreis naar Marseille in de paasvakantie, loopt de rode draad door. Ze debatteren er over druggebruik, de risico’s van drugs en ontmoeten een ex-drugsverslaafde.

Keep up the good work, Ratatouille!

Schaarbeek Solidair is een project met de steun van de Vlaamse Overheid