Slijm en vulkaanuitbarsting in Laken


De kinderen van Miks maken magnetisch slijm, simuleren een vulkaanuitbarsting en creëren hun eigen fidget spinner. Als het van Soufiane El Mahi, het meesterbrein van MIKS labo, afhangt, hebben ze binnenkort wetenschappelijke geniën in huis. Want wetenschap in actie is fun.


Elke dinsdagnamiddag voedt Miks de hersenen van de kinderen en jongeren met creatieve uitvindingen.

Een fidget spinner kopen? Neen hoor, zij maken ‘m zelf! Iedereen kan iets kopen. Maar zelf iets kunnen maken is veel cooler. Hun perfect uitgebalanceerde fidget spinner fabriceren ze uit metaal en karton. De kinderen hebben ook al een vulkaan gemaakt - inclusief uitbarsting, waarvoor ze ontvlambare vloeistoffen hebben gebruikt.

En afgelopen week maakten ze slijm. Of beter: magnetisch slijm. Lijm, scheerschuim en Borax kneden ze tot slijm, het “magische” ijzerpoeder maakte dat magnetisch. Check de Slime-video!

Iedereen van Miks mag deelnemen aan dit atelier. Soufiane, zorgt ervoor dat alles veilig verloopt.

Met Miks labo, wil Soufiane hun interesse voor wetenschappen prikkelen. “Ik ben altijd geboeid geweest door wetenschap. Door de jongeren met die wereld kennis te laten maken, wil ik aantonen dat niet enkel aan sport doen of muziek maken een hobby kan zijn.”, zegt Soufiane.