D'Broej-er van de week

In de jeugdhuizen van D'Broej komen dagelijks honderden mensen over de vloer. Jongeren en kinderen, uiteraard, maar ook jeugdwerkers, ouders, buren, vrijwilligers... Elke week krijgt zo'n D'Broej-er 6 simpele vragen voorgeschoteld. De antwoorden zijn deze week van Reda uit Peterbos.


Naam: Mohamed - Reda
Bijnaam: Reda
Leeftijd: 29 jaar
Functie: Jeugdwerker
Jeugdhuis: Peterbos
Wijk: Anderlecht (Peterbos) 
Favoriet liedje van het moment: iets van Francis Cabrel

Wat brengt je hier?
Als kind kwam ik vaak in het jeugdhuis Peterbos. Ik ben hier dus opgegroeid. Khalid, de coördinator stelde mij op mijn 16de voor om hier als vrijwilliger te werken. Dat heb ik bijna 6 jaar lang gedaan. In het hoger onderwijs ben ik boekhouden gaan studeren, maar dat ging niet zo goed.  Ik heb 2 jaar verloren omdat ik niet wist wat ik wou doen. Toen stelde Khalid mij voor om studies te volgen om opvoeder te worden. Drie jaar later was ik afgestudeerd en nu werk ik bij Peterbos.

Beste moment in het jeugdhuis
Dat was gedurende een stage met de jongeren. We waren 10 dagen naar de Alpen vertrokken, waar we de cols van de Tour de France met de fiets beklommen. Eén van die cols heet Le Col de la Bonette. Een super moeilijk col. Mijn mooiste herinnering is toen het lukte om deze mythische col te beklimmen.

Foute clichés over mijn wijk
Diegene die we het meeste horen : « Iedereen uit Peterbos is slecht en/of delinquent ». Dit cliché maakt me boos, want het is enkel een minderheid die zich meer laat horen dan de rest. Er zijn veel jongeren die studeren, die getrouwd zijn, die gewoonweg gelukkig zijn.

Place to be in mijn wijk
Voor mij is dat Blok 3, het jeugdhuis. Alles gebeurt hier. We ontmoeten de jongeren, werken hier, zijn hier als team en lachen hier.

Ik eet het liefst bij…
Er zijn niet echt veel plekken waar je kan eten. Er is een kleine kruidenierszaak, die we "De Turk" noemen. Daar kan je zowel koude als warme sandwiches kopen. Het is heel lekker.

Mijn held
Mijn ouders en vooral mijn moeder. Zij is mijn heldin en ik ben hier dankzij haar. Naast mijn moeder en vader, beschouw ik Khalid ook als mijn held. Khalid is een coördinator die heel… ik heb zelfs geen woorden om te beschrijven hoe prachtig hij is. Hij vertrouwt ons, luistert naar ons, heeft veel geduld en hij is heel professioneel. Hij kent me al sinds ik 6 jaar oud ben. Hij heeft ons veel bijgeleerd. Al het werk dat verricht werd in Peterbos is dankzij hem.