Kinderperspectief op Etterbeek

Geen kikvors- of vogelperspectief maar kinderperspectief op deze tentoonstelling! De reporters van jeugdhuis Chambéry trok met hun fototoestel de straten van Etterbeek in. De vernissage vond plaats in de orangerie van het prachtige Felix Hap Park. Nu gaat de expo op reis door Etterbeek.

De reporters heten Adam, Mohamed Amine, Sara, Maysa, Safa en Hafsa en hebben elk zo hun eigen manier van foto's maken ontwikkeld. De ene kadreert artistiek, de andere is goed in mensen aanspreken en hen laten poseren, de derde heeft vooral oog voor detail...

Maar ze lieten zich allemaal inspireren door het werk van de Franse fotograaf Doisneau. Net als hij, maakten ze documentairefoto's. Na een gegidst bezoek aan Doisneau's tentoonstelling in het museum van Elsene, kon het echte werk beginnen. Fotografe Sien Verstraeten gaf de reporters elke week een andere opdracht. Fotografeer een dier, fotografeer een brievenbus, fotografeer een mens. Hun actieterrein was hun eigen wijk: Jacht-Gray in Etterbeek.Het enthousiame van de reporters was groot. Hun talent ook! Ze namen de tips van Sien ter harte en speelden al doende met cadrage, lichtinval, sluitertijd. Het resultaat is een prachtig scala aan foto's à la Doisneau. 

De tentoonstelling gaat op reis door Etterbeek: naar de Nederlandstalige bibliotheek, wijkhuis Chambéry, GC De Maalbeek en andere locaties.


Foto boven: Safa Jaber, foto kapperszaak: Mayssa El Mahi
 Dit microproject kadert in het duurzaam wijkcontract Jacht-Gray.